El repte solidari consisteix en el suport en la construcció d'un centre d'educació especial per a xiquetes i xiquets amb paràlisi cerebral en Dornala, regió de Srisailam (Índia).
S'estima que hi ha al voltant de 500 xiquets i xiquetes amb paràlisi cerebral en el districte de Prakasham i un gran nombre d'ells requereixen d'accés a educació i rehabilitació. Aquest centre a més de propiciar la seua atenció els ajudarà a integrar-se amb la resta sense discriminació.
A més, en Srisailam no hi ha centres especialitzats que oferisquen una formació integral als xiquets i xiquetes amb discapacitat. A més, a causa del desconeixement de les famílies per a proporcionar les cures necessàries, la discapacitat pot arribar a agreujar-se.
En el centre els xiquets i xiquetes seran tractats per professionals, proporcionant-los les eines i cures necessàries perquè puguen viure independentment.
UBICACIÓ DEL PROJECTE
La Fundació Vicente Ferrer actua en el sud de l'Índia, en els estats de Andhra, Pradesh i Telangana. La construcció del nou centre es realitzarà dins del campus de l'àrea de Dornala, districte de Prakasam, regió de Srisailam.
Actualment ja s'està finalitzant la primera fase del projecte, en la qual es troba el centre d'ortopèdia i rehabilitació i el centre d'educació per a xiquets i xiquetes amb discapacitat intel·lectual.
L'objectiu per a enguany se centra en la segona fase del projecte, que engloba els dormitoris i el complex educatiu del centre de paràlisi cerebral de Dornala. L'edifici de dormitoris albergarà a 70 xiquets i xiquetes d'entre 5 i 15 anys, 40 xics i 30 xiques, mentre que el complex educatiu estarà dividit en 5 blocs amb diferents sales i àrees.
LA FUNDACIÓ VICENT FERRER
La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una Organització No Governamental de Desenvolupament compromesa des de 1969 amb el procés de transformació de zones rurals en Andhra, Pradesh i Telangana (sud-est de l'Índia). Fa costat a comunitats empobrides i grups especialment vulnerables: dones i persones amb discapacitat. La Fundació implementa els seus programes en més de 3.600 pobles i fa costat a prop de tres milions de persones. El model de desenvolupament de la FVF a l'Índia coincideix amb el conjunt de propostes globals de l'ONU per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en 2030.